Υλικά
300 γραμμάρια μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
500 γρ μαλακό τυρί
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 μλ. διπλή κρέμα γάλακτος
300 γρ. σμέουρα
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα πολυμηχάνημα ή βάλτε τα σε μια σακούλα τροφίμων και χτυπήστε τα σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο.
Ρίξτε τα μείγμα σε μια φόρμα και πιέστε τα στη βάση χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιόμορφο στρώμα. Παγώστε μέχρι να το χρειαστείτε.
Βάλτε το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες. Διπλώστε μέσα περίπου τα δύο τρίτα από τα σμέουρα, πιέζοντάς τα ελαφρά στο πλάι του μπολ καθώς το κάνετε για να αποσπάσετε μερικούς από τους χυμούς τους και να κυματιστεί ελαφρά η κρέμα.
Ξύστε το μείγμα cheesecake πάνω από την παγωμένη βάση και εξομαλύνετε την κορυφή με μια σπάτουλα. Παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά προτίμηση για όλη τη νύχτα. Μπορείτε να το φτιάξετε έως και δύο ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.
Για να σερβίρετε, αφαιρέστε προσεκτικά από τη φόρμα και διακοσμήστε με τα υπόλοιπα σμέουρα.