Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
175 γρ. ρύζι για ριζότο
400 γραμμάρια ντοματίνια, ψιλοκομμένα
30 γρ. παρμεζάνα ή χορτοφαγική εναλλακτική λύση, τριμμένη
30γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
½ μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με μια πρέζα αλάτι και το σοτάρετε για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να γίνεται διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ρύζι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και αφήστε το να σιγοβράσει. Προσθέστε το μισό ζωμό, μαγειρεύοντας και ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να γίνει al dente, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20 λεπτά. Ανακατέψτε την παρμεζάνα, το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα και τον βασιλικό και αλατοπιπερώστε.