Υλικά
200 γραμμάρια μαγειρεμένο λευκό ρύζι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού sriracha, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
100-140 γρ. φιλέτο μαγειρεμένου σολομού
½ αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, ξεκομμένο και κομμένο σε φέτες
¼ αγγούρι, κομμένο σε στικς
Φύκια για σούσια
Εκτέλεση
Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα σόγιας, τη μαγιονέζα και το sriracha, αν χρησιμοποιείτε. Ρίξτε μέσα τον σολομό. Αν θέλετε το ανακατεύετε άλλη μια φορά.
Μοιράστε το σε δύο μερίδες μαζί με φύκια, από μισό αβοκάντο και αγγούρι. Βάλτε το ρύζι με κουτάλι σε ένα φύκι, προσθέστε από πάνω αβοκάντο και αγγούρι και τυλίξτε το χαλαρά σε ρολό.