Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2–3 εκ.
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
40 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
5 κουταλιές της σούπας μέλι
½–1 λεμόνι, χυμό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μαγειρεμένο ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίστε με το αλεύρι και καρυκεύματα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. Ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σόγια, το μέλι και το μισό χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίξτε μέσα τη σάλτσα μελιού και τηγανίστε για 10 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά μέσα και η σάλτσα να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σερβίρετε με ρύζι και μπρόκολο στον ατμό, αν θέλετε.