Υλικά

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ – ανακατέψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα πατάτας στο καυτό λάδι σε δόσεις. Πιέστε για να πλατύνουν. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε τις πατάτες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα πατάτας.