Υλικά

2 μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι κρεμμύδι σε φέτες

1 σακούλα φρέσκο baby σπανάκι

½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

4 μεγάλα αυγά

2 μεγάλα ασπράδια αυγών

Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 1/3 φλιτζανιού)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Επικαλύπτουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Στρώστε τις γλυκοπατάτες σε ομόκεντρους κύκλους στον πυθμένα και στις επάνω πλευρές του πιάτου, κόβοντας τις φέτες στη μέση για να χωρέσουν (με τη στρογγυλεμένη πλευρά προς τα πάνω) γύρω από τις πλευρές.

Επικαλύψτε τις πατάτες με λάδι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς. Τοποθετήστε το ταψί σε σχάρα. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και το κρεμμύδι, σοτάρετε 3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, σοτάρετε 3 λεπτά.

Συνδυάστε το γάλα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το τριμμένο κόκκινο πιπέρι,τα αυγά και τα ασπράδια αυγών σε ένα μεσαίο μπολ- ανακατέψτε με ένα σύρμα. Τοποθετήστε το μείγμα σπανακιού στην κρούστα- ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από το σπανάκι.

Πασπαλίστε με φέτα. Ψήστε στους 180°C για 35 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Αφήστε να σταθεί 5 λεπτά, κόψτε σε 8 κομμάτια.