Υλικά

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού (περίπου 3 λεμόνια)

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, θρυμματισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 φιλέτα γλώσσα

Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°F.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο λεμόνι, το ελαιόλαδο, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι και το σκόρδο. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα ταψί που έχετε αλλείψει με ελαιόλαδο. Τρίψτε ομοιόμορφα το μείγμα σκόρδου πάνω στα φιλέτα.

Ψήστε στους 220°C μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα όταν το δοκιμάζετε με ένα πιρούνι. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.