ΥΛΙΚΑ(για 4 μερίδες)
30 γρ. ελαιόλαδο
1 πράσο, σε ροδέλες
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
600 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
30 γρ. κόκκινο κρασί γλυκό
1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών
300 γρ. πατάτα, κομμένη στα 4
1 αστεροειδή γλυκάνισο
45 γρ. βούτυρο
140 γρ. αχλάδι, σε κυβάκια
100 γρ. απάκι, σε κυβάκια
4 κ.σ. καρύδια, σπασμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε.
Μόλις βγάλει τελείως τα υγρά του (σε περίπου 15’), σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό και την πατάτα, τον αστεροειδή και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Επειτα αφαιρούμε τον αστεροειδή και χτυπάμε στο μπλέντερ τη σούπα προσθέτοντας το βούτυρο μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το αχλάδι, το απάκι και τα καρύδια.