Υλικά

½ φλιτζάνι σάλτσα πέστο
10 ελιές χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι τριµµένη µοτσαρέλα
Ροδέλες ντοµάτας
Φύλλα ρόκας
Φύλλα βασιλικού
Για τη σάλτσα πέστο
½ φλιτζάνι κουκουναρόσπορο
1½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
50 γρ. τριµµένη παρµεζάνα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη ζύµη
500 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι
15 γρ. ξηρή µαγιά
350 ml νερό

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε στο µπλέντερ τα υλικά της σάλτσας πέστο µέχρι η υφή του να γίνει απαλή.
2. Ετοιµάζετε τη ζύµη. Βάζετε σε ένα µεγάλο µπολ το αλεύρι, τη µαγιά, ρίχνετε το λάδι, το ξίδι και το νερό και αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό ακόµα ή λίγο αλεύρι ανάλογα, ώστε να γίνει µια ζύµη εύπλαστη και µαλακή που θα ξεκολλάει από τα τοιχώµατα. Ζυµώνετε για 5΄ και την αφήνετε στην άκρη σκεπασµένη να ξεκουραστεί.
3. Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγετε ένα µεγάλο φύλλο το οποίο στρώνετε σε ένα µεγάλο ταψί. Από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα πέστο και την απλώνετε σε όλη τη ζύµη οµοιόµορφα. Πασπαλίζετε µε µοτσαρέλα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
4. Ψήνετε την πίτσα σε προθερµασµένο φούρνο στους 220°C και τη σερβίρετε αµέσως.