Κατσικάκι στον φούρνο
Υλικά
(Για 6 άτομα)
2 κατσικίσια μπούτια (1½-2 κιλά το καθένα)
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
5 ποτηράκια λευκό κρασί
5 ποτήρια του κρασιού νερό
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
* Αρχικά ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κατσικάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
* Βάζετε το κρέας σε ένα ταψί και το περιχύνετε με τη ζεστή μαρινάδα.
* Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200°C για 2,5-3 ώρες.
* Ελέγχετε μετά την πρώτη ώρα και κάθε 30-40΄ τη στάθμη των υγρών και, αν χρειάζεται, συμπληρώνετε νερό.
* Τα τελευταία 10-15΄ ξεσκεπάζετε το ταψί για να ροδίσει το κρέας. Στο τέλος, σουρώνετε τους χυμούς του ψησίματος και τους κρατάτε για σάλτσα.
* Σερβίρετε το μπούτι σε μια πιατέλα, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.