Υλικά
4 αβγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι αραιό, όχι στραγγιστό ή ξινόγαλο
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 δόση κρυσταλλική βανίλια
Εκτέλεση
* Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
* Προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι ή το ξινόγαλο. Δεν χτυπάτε πολύ τα υγρά.
* Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα και όχι με το μίξερ.
* Λαδώνετε καλά μια φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
* Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
* Δεν ανοίγετε τον φούρνο μέχρι να ψηθεί το κέικ για να μην ξεφουσκώσει.
* Μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Babka κέικ λεμονιού: Πασχαλινό παραδοσιακό κέικ
Είναι τόσο νόστιμο και αρωματικό κέικ με ιδιαίτερη γεύση που θα το φτιάχνετε συνέχεια.