Υλικά

(Για 6 άτομα)
500 γρ. μανιτάρια
Φύλλα μισού μαρουλιού
200 γρ. σπανάκι
2 κουταλιές ρύζι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 κουταλιές άνηθο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
Χυμό από 1½ λεμόνι
2 κουταλιές ταχίνι

Εκτέλεση

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Στο μεταξύ σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μισό λίτρο νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, το κρασί και αλάτι.
Τα αφήνετε να σιγοβράζει για δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια, τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Αν χρειάζεται προσθέτετε ακόμα λίγο ζεστό νερό. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα αφήνετε για άλλα πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα ασπράδια, προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους και ρίχνετε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού.
Παίρνετε τον ζωμό από το φαγητό και αραιώνετε το αβγολέμονο. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα.

Βράζετε για 2-3′ σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε τη μαγειρίτσα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.