Δοσολογία

Α’ Μείγμα

250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. Λάδι ραφινέ

170 γρ. Σταφιδίνη (Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρες σταφίδες)

200 γρ. Νερό

120 γρ. Πορτοκάλι χυμό

9 γρ. Αμμωνία σκόνη

9 γρ. Κανέλα σκόνη

4 γρ. Γαρύφαλλο σκόνη

1 δόση Βανίλια σκόνη

1 γρ. Αλάτι ψιλό

Β’ Μείγμα

880 γρ. Αλεύρι μαλακό

5 γρ. Σόδα σκόνη

4 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Τρόπος παρασκευής

1. Τοποθετούμε τα υλικά του μείγματος Α στον κάδο του μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε αρχικά στην πρώτη ταχύτητα. Στη συνέχεια, στη 2η ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ενσωματοθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

2. Προσθέτουμε το μείγμα Β στο μείγμα Α, το οποίο δουλεύουμε στην 1η ταχύτητα μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του όλου μείγματος ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Προσοχή

Η ζύμη δεν πρέπει να «κορδάρει».

3. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αφαιρούμε το φτερό από μέσα.

4. Τοποθετούμε τη ζύμη του μουστοκούλουρου σε μια μπασίνα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.

5. Χαρτώνουμε μια λαμαρίνα με ριζόχαρτο, γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε το κορνέ Νο 10 στογγυλό.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 15 λεπτά περίπου. Πριν φουρνίσουμε τα μουστοκούλουρα, έχουμε βάλει ανάποδα σαν καπάκι μια άλλη λαμαρίνα λίγο μεγαλύτερη. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε καπάκι στο ψήσιμο των μουστοκούλουρων είναι ότι έτσι δημιουργείται ατμός στο εσωτερικό της λαμαρίνας και αυτό βοηθάει να διατηρηθούν πολύ πιο μαλακά.

Συντήρηση

Σε εξωτερικό περιβάλλον, προφυλάσσοντάς τα από τον ήλιο για 5 ημέρες.