Υλικά (για 4 μερίδες)
250 γρ. φακές
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 μεγάλα καρότα
1 πορτοκαλί πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κλωνάρια σέλερι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε τις φακές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε τη δάφνη και τις σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να χυλώσουν (πρέπει να είναι αλ ντέντε).
2. Οσο βράζουν, αφαιρείτε τον αφρό από την επιφάνεια. Μόλις είναι έτοιμες, βγάζετε τη δάφνη, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, την πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λεπτές φέτες (ζουλιέν), τα καρότα κομμένα σε μικρά μακρόστενα κομμάτια (ζουλιέν) και το σέλερι κομμένο σε μικρά κυβάκια..
4. Προσθέτετε τις φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο επίσης ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
5. Αφήνετε τη σαλάτα για 30′ να απορροφήσει τα υγρά και τα αρώματα και σερβίρετε.