Τα πρώτα ραντεβού προκαλούν κάθε είδους συναισθήματα, όπως ενθουσιασμό, προσμονή μέχρι και νευρικότητα. Ανεξάρτητα από τι θα αποφασίσετε να κάνετε σε αυτό, ένα πρώτο ραντεβού σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε τον άλλον για να δείτε αν υπάρχει χώρος για κάτι περισσότερο.
Ωστόσο, η ισορροπία ανάμεσα σε όσα θα μοιραστείτε για τον εαυτό σας αλλά και στις ερωτήσεις που θα κάνετε για να γνωρίσετε καλύτερα το άλλο άτομο μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί.
Διαβάστε επίσης: Το τεστ πορτοφολιού: Πόσο ειλικρινείς είστε;
Για να είναι πετυχημένο θέλετε να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις και να αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει το ευχάριστο κλίμα. Στόχος σας είναι να δώσετε καλή εντύπωση, αλλά και να αξιολογήσετε το άτομο για να δείτε αν θέλετε να το γνωρίσετε καλύτερα.
Για να τα καταφέρετε, πρέπει να έχετε κατά νου, τα παρακάτω:
#Αφήστε τους πρώην εκτός ραντεβού
Το να μιλάτε εκτενώς για τον πρώην σύντροφός σας, είτε με υποτιμητικούς είτε με θετικούς όρους, δεν θα ευνοήσει καθόλου το ραντεβού σας.
Οι ειδικοί στον τομέα των σχέσεων και του dating προτείνουν να αποφεύγετε να μιλάτε για άλλους γενικά για να κάνετε το άτομο, με το οποίο έχετε βγει να αισθανθεί ότι είστε συγκεντρωμένο μόνο σε εκείνο και ότι είστε πραγματικά ενθουσιασμένος που το γνωρίζετε.
Εξίσου σημαντικό είναι να μην αναφερθείτε στην σχέση ή στο δράμα που προέκυψε από μια παλιά σχέση σας γιατί μπορεί να τρομάξει τον άλλον.
#Μην «κολλάτε» στο κινητό
Ένα άλλο βασικό λάθος που μπορεί να κάνετε χωρίς να το αντιλαμβάνεστε είναι ότι παραμένετε για πολύ ώρα στο κινητό σας.
Εκτός από την περίπτωση μιας έκτακτης ανάγκης ή εάν δεχθήκατε ένα επείγον τηλεφώνημα, δεν είναι σωστό να κάνετε σκρολ στο κινητό σας όσο σας μιλούν.
Εκτός από το να σας αποσπά την προσοχή, είναι και αγενές.
#Θυμηθείτε είναι ραντεβού, όχι συνέντευξη
Να θυμάστε ότι είστε σε ραντεβού, όχι σε συνέντευξη για δουλειά. Είναι υπέροχο να μοιράζεστε τα ενδιαφέροντά σας αλλά το να αναζητάτε έντονα τις πεποιθήσεις τους, πολιτικές και προσωπικές και τα πιστεύω τους μπορεί να σας κάνει να φανείτε απρόσεκτοι ή και ελεγκτικοί.
Ακόμα περισσότερο αποφύγετε να αμφισβητήσετε έντονα τον συνομιλητή σας και προσπαθήστε να πλοηγηθείτε στην κουβέντα με ευγένεια και με πρόθεση να κατανοήσετε όλα όσα σας λέει.