Υλικά
Για την βάση της τάρτας: 250 γρ. μπισκότα digestive
2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα: 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. τυρί κρέμα
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. σιρόπι βανίλιας
600 γρ. καθαρισμένες φράουλες
Για το γλάσο φράουλα: 300 γρ. ακόμη φράουλες ώριμες
1 λεμόνι
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κον φλάουρ
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, το τζίντζερ και την κανέλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε ξανά.
Πιέζουμε το μείγμα σε βάση τάρτας 24 εκατοστών με αποσπώμενη βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει και να σταθεί.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια με τη ζάχαρη άχνη. Γυρίζουμε την κρέμα στην τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μία ώρα ακόμη.
Βάζουμε της φράουλες για το γλάσο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος μαζί με τη φλούδα λεμονιού και ζεσταίνουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φλούδα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και αφήνουμε να λιώσει και να μαλακώσουν τα φρούτα στο τηγάνι
Βάζουμε σε σήτα και πιέζουμε τις φράουλες να πάρουμε μόνο το ζουμί τους. Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε 2 κουταλιές νερό και το γυρίζουμε μαζί με τον χυμό στη φωτιά. Ανακατεύουμε ζωηρά σε δυνατή φωτιά, ώσπου να βγάζει φουσκάλες και να πήξει.
Στρώνουμε τις ολόκληρες φράουλες σε όλη την τάρτα και σκεπάζουμε με το γλάσο, που έχει προηγουμένως κρυώσει.