Για τα ρεβίθια με σαλτσα ντομάτα και ψητή σουπιά θα χρειαστούμε:

  • 2 ώριμες ντομάτες
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι
  • 1/3 φλ. λευκό μπαλσάμικο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σουπιά

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ρεβίθια αφού προηγουμένως τα έχουμε μουλιάσει για πολλές ώρες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες, μαζί με έναν κόμπο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες.

Αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξουν και να γίνουν σαν αραιωμένος πολτός ντομάτας.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ 1 φλ. πολτό ντομάτας μαζί με 1/3 φλ. λευκό μπαλσάμικο και περίπου 1 φλ. ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε τα βραστά ρεβίθια περιχυμένα με τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετούμε μια σουπιά ψημένη στη σχάρα περιχυμένη με χυμό λάιμ και πασπαλισμένη με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, βασιλικό, μέντα, δενδρολίβανο ή θυμάρι.