Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
250 γραμ. καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδου
3-4 κουταλιές της σούπας θυμάρι
12 φέτες ψωμιού
100 γραμ. τσένταρ
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφί απόχρωση για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και προσθέστε τα μανιτάρια. Ανακατέψτε μέχρι να φύγουν τα υγρά και ρίξτε και το σκόρδο. Κατεβάστε τη φωτιά και ρίξτε το περισσότερο θυμάρι.
- Για να κάνετε τα ταρτάκια, κόψτε κυκλάκια από τις φέτες ψωμιού. Βουτυρώστε τη μία πλευρά και τοποθετήστε τα σε χαρτάκια- θήκες. Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς και χωρίστε το μείγμα των μανιταριών πάνω στα ταρτάκια γαρνίροντας με το τσένταρ. Ψήστε για 10-15 λεπτά.