Το ChatGPT, η τεχνητή νοημοσύνη της OpenAI που γράφει κείμενα σύμφωνα με τις οδηγίες του χρήστη, έσπασε το ρεκόρ της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εφαρμογής για καταναλωτές, εκτιμά η εταιρεία UBS.

Το chatbot έφτασε τον Ιανουάριο τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αναφέρει η εταιρεία επικαλούμενη μετρήσεις της Similarweb.

Στη διάρκεια του Ιανουαρίου, περίπου 13 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες δοκίμαζαν κάθε μέρα το ChatGPT, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης: ChatGPT: Κάνει την ζωή μας πιο εύκολη αλλά σε ποιες περιπτώσεις;

«Στα 20 χρόνια που παρακολουθούμε τον χώρο του Διαδικτύου δεν θυμόμαστε ταχύτερη αύξηση για διαδικτυακή εφαρμογή καταναλωτών» γράφουν στην έκθεσή τους οι αναλυτές της UBS.

Συγκριτικά, το TikTok χρειάστηκε περίπου εννέα μήνες μετά το ντεμπούτο του να φτάσει τους 100 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το παλαιότερο Instagram είχε χρειαστεί 2,5 χρόνια, δείχνουν στοιχεία της Sensor Tower που επικαλείται το Reuters.

To ChatGPT, ένα είδος «μεγάλου γλωσσικού μοντέλου», εκπαιδεύτηκε με υλικό από το Διαδίκτυο για να γράφει άρθρα, ανέκδοτα, ποιήματα, μουσική, ακόμα και προγράμματα υπολογιστή όπως τα περιγράφει ο χρήστης.

Όλα όσα μπορεί να κάνει το ChatGPT

Πρόσφατα μάλιστα πέρασε τις πτυχιακές εξετάσεις αμερικανικής σχολής Νομικής.

Η OpenAI, αμερικανική εταιρεία που έχει προσελκύσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων από τη Microsoft, παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο για δωρεάν δοκιμές.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει και συνδρομητική υπηρεσία 20 δολαρίων το μήνα για χρήστες στις ΗΠΑ, η οποία θα προσφέρει μια ταχύτερη και πιο σταθερή υπηρεσία, καθώς και τη δυνατότητα δοκιμής νέων λειτουργιών.

Οι συνδρομές θα καλύψουν ένα μέρος του κόστους λειτουργίας της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία τρέχει στην πλατφόρμα νέφους Microsoft Azure και απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ.

Νωρίτερα η OpenAI είχε παρουσιάσει δοκιμαστικό εργαλείο που μπορεί να αναγνωρίζει τα κείμενα του ChatGPT, μια προσπάθεια της εταιρείας να καθησυχάσει τις ανησυχίες για κατάχρηση της τεχνολογίας.

Ήδη αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια και σχολεία έχουν απαγορεύσει τη χρήση του για τον φόβο ότι μαθητές και φοιτητές θα το χρησιμοποιούν για να γράφουν εργασίες.

Η Microsoft, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα νέα μεγάλη επένδυση στην OpenAI, σκοπεύει να ενσωματώσει την τεχνολογία στη μηχανή αναζήτησης Bing και ήδη τη χρησιμοποιεί στη συνδρομητική υπηρεσία της πλατφόρμας συνεργασίας Teams.