Υλικά:

400γρ. κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 πατάτα, κομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 καρότο, τριμμένο
2σκ, σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρ. πάπρικα
1 λίτρο νερό
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

1.Καθαρίστε τις φακές και ξεπλύνετέ τις.
2.Σε μια κατσαρόλα βάλτε λάδι και προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πατάτα, το καρότο, το σκόρδο και σοτάρετε.
3.Προσθέστε τις φακές και ανακατέψτέ τα υλικά σας. Αδειάστε μέσα στην κατσαρόλα το νερό και προσθέστε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
4.Ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για περίπου 25 λεπτά.
5.Τέλος βάλτε την ρίγανη και προσθέστε αν χρειάζεται λίγο νερό.