Δεν είναι τυχαίο ότι το τιραμισού είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυκά παγκοσμίως. Η ελαφριά γεύση του μασκαρπόνε συνδυάζεται με το δυνατό άρωμα του εσπρέσο και του κονιάκ και το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό. Μάλιστα, χάρη στο τυρί, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, το τιραμισού προσφέρει βιταμίνες Α και D, καθώς και ασβέστιο και σίδηρο.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας τιραμισού, το οποίο μπορούμε να σερβίρουμε και σε ποτήρια.
Υλικά για 12 μερίδες
500 γρ. μασκαρπόνε
500 γρ. κρέμα γάλακτος light
5 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
1 πακέτο σαβουαγιάρ
3 φλιτζανάκια εσπρέσο
2 κουταλιές κονιάκ
2 φύλλα ζελατίνας
Κακάο
Διαδικασία
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε, τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να δέσουν. Σε ένα μπολ, βάζουμε τη μισή ποσότητα ζεστού εσπρέσο, τα φύλλα ζελατίνας (που είχαμε σε κρύο νερό) και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας και χτυπάμε για ακόμη 2΄. Μουσκεύουμε τα σαβουαγιάρ στον υπόλοιπο εσπρέσο και σε ένα πυρέξ (ή σε ποήρια) φτιάχνουμε 2 στρώσεις σαβουαγιάρ-κρέμας. Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες. .