Υλικά για 6-8 μερίδες
1½ κιλό ψάρι για βραστό
3 καρότα
3 ξερά κρεμμύδια
2-3 κλωνάρια σέλινο
2 πατάτες
100 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο ρύζι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι, το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε για λίγο στην άκρη να στραγγίξει.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, ρίχνετε νερό και τα αφήνετε να βράσουν.
3. Τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου και προσθέτετε και το ψάρι. Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο, το αφαιρείτε, το βάζετε σε μια πιατέλα και αφού κρυώσει το καθαρίζετε και το κόβετε σε κομμάτια.
4. Ρίχνετε το ρύζι στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο.
5. Οταν είναι έτοιμο ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα το ψάρι μαζί με το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για άλλα 3 λεπτά και σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.