Κορμός σοκολάτας

Υλικά
3 μεγάλα αβγά
75 γρ. ζάχαρη
85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
½ κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά κακάο επιπλέον
75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και 1 κουταλιά νερό μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, τα ρίχνετε στο μείγμα των αβγών και ανακατεύετε.
2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20×28 εκ. το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα, το απλώνετε και το ψήνετε για 12΄ μέχρι να σφίξει το κέικ. Αναποδογυρίστε το πάνω σε λαδόκολλα και αφαιρέστε τη λαδόκολλα της βάσης του.
3. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο. Προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα. Απλώνετε το μείγμα στο κέικ και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγετε τον κορμό.