Η περίοδος των γιορτών έχει ξεκινήσει και είμαστε μια “ανάσα” μακριά από τα Χριστούγεννα αλλά προλαβαίνετε να κάνετε μια μικρή προσθήκη στο εορταστικό σας μενού. Παρακάτω θα βρείτε υγιεινές παραλλαγές για να φτιάξετε τραγανά γιορτινά μπισκότα, με μόνο τρία υλικά, χωρίς να πρέπει να ξοδέψετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να τα καταφέρετε.
Μπισκότα με μπανάνα και βρώμη
Αν και αυτά τα μπισκότα βρώμης μπανάνας, μπορεί να μοιάζουν με απλά καθημερινά μπισκότα, μόλις τα δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε ότι χαρίζουν περισσότερο μια γεύση του αγαπημένου μας banana bread. Αυτή η συνταγή τριών συστατικών παρασκευάζεται με χορταστική βρώμη, πλούσια κομματάκια σοκολάτας και οι ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες χαρίζουν στα μπισκότα την γλυκιά τους γεύση.
Κι εάν σας αρέσουν, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, εκχύλισμα βανίλιας, τριμμένη καρύδα και αποξηραμένα φρούτα για να τα εμπλουτίσετε.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, πολτοποιήστε τις μπανάνες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε την βρώμη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατέψτε ξανά. Εάν το μείγμα σας έχει πολλά υγρά, προσθέστε μερικές κουταλιές σούπας βρώμη.
Μετατρέψτε το μείγμα σας σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό φύλλο, που έχετε στρώσει στο ταψί, με απόσταση 1 έως 2 ίντσες μεταξύ τους. Βάλτε το ταψί στο φούρνο στην κεντρική σχάρα και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και είναι έτοιμα.
Μπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι
Ένας τρόπος για να χαρίσετε αμέσως ένα χαμόγελο στους αγαπημένους σας, ακόμα και αν βρίσκονται στην μέση μιας πολύ δύσκολης ημέρας, είναι να τους χαρίσετε μερικά αφράτα μπισκότα σοκολάτας. Τα συγκεκριμένα έχουν υπέροχη γεύση, που μοιάζει σε εκείνη που έχουν τα μπράουνι σοκολάτα.
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι κακάο (35g, 1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας), ζάχαρη άχνη (175 g) και ασπράδι αυγού (από 2 αυγά). Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό φύλλο στο ταψί. Προσθέστε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα ασπράδια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχετε αρκετά υγρά στην αρχή, αλλά απλώς συνεχίστε να ανακατεύετε και καθώς τα ασπράδια διασπώνται και απορροφώνται, θα έχετε αρκετή υγρασία. Το κουρκούτι πρέπει να είναι πολύ παχύρρευστο και κολλώδες.
Εάν το κουρκούτι σας φαίνεται να είναι λίγο ρευστό, προσθέστε λίγο ακόμα σκόνη κακάο (περίπου 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας περισσότερο). Μετατρέψτε το μείγμα σας σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί, σε απόσταση 2 ίντσες μεταξύ τους. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15-18 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να είναι γυαλιστερά.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως πριν τα αφαιρέσετε.