Υλικά για 4 μερίδες

1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους

1 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο και παράλληλα κόψτε τη μελιτζάνα σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Τοποθετήστε τις σε ένα χαρτί κουζίνας. Αλατίστε τις λίγο και αφήστε τις για 10 λεπτά. Σκουπίστε την υγρασία από τις φέτες μελιτζάνας με την χαρτοπετσέτα και γυρίστε τις. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά. Μεταφέρετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε τις με λάδι. Προσθέστε την παρμεζάνα και τη σκόνη σκόρδου. Τρίψτε από πάνω λίγο πιπέρι και ανακατέψτε έως ότου οι φέτες να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένες. Τακτοποιήστε τις φέτες μελιτζάνας σε μια ομοιόμορφη στρώση (βεβαιωθείτε ότι καμία δεν επικαλύπτεται από άλλη) σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, περίπου για 15-18 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν και σερβίρετε.