Υλικά
200 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
300 ml γάλα
2 κουταλιές ταχίνι
150 γρ. φρέσκα μύρτιλα
Λίγο λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη ή μέλι
Εκτέλεση
1 Σε ένα γυάλινο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2 Χτυπάτε ελαφρά το γάλα με το αβγό, προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε.
3 Προσθέτετε τα υγρά στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα πηχτό χυλό. Ρίχνετε τα μισά μύρτιλα και ανακατεύετε απαλά.
4 Βάζετε λίγο λάδι να ζεσταθεί σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε δυο κουταλιές γεμάτες από το μείγμα. Αφήνετε να ψηθεί από τη μία μεριά, μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, περίπου 3 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίζετε με μια σπάτουλα την τηγανίτα και από την άλλη.
5 Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη άχνη ή μέλι και με τα υπόλοιπα μύρτιλα.