Υλικά:
5 καρότα, καθαρισμένα
3κ.σ. βούτυρο
1ποτήρι του νερού γάλα
1 κρέμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
1 αυγό, τον κρόκο του
½ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Νερό, ανάλογα με την πυκνότητα που θέλουμε
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
1.Πλένετε, καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη
2.Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, τα τριμμένα καρότα και το κρεμμύδι.
3.Αλατίζετε και ανακατεύετε για περίπου πέντε λεπτά. Έπειτα προσθέστε το νερό και αφήστε τα να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
4.Πολτοποίήστε τα στην συνέχεια στο μπλέντερ χειρός.
5.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε το γάλα, τον κρόκο και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για δέκα λεπτά συνεχόμενα.
6.Βάλτε το μείγμα με το γάλα και το μείγμα στην κατσαρόλα με τα καρότα. Αν χρειαστεί προσθέστε και άλλο νερό.
7.Αλατοπιπερώνεετε και την αφήνετε να πάρει βράση.