Υλικά
350 γρ. αρακάς
5 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
20 ml χυμός λεμονιού
3 κ.σ. δυόσμος χοντροκομμένος
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίστε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και αφήστε το να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα προσθέστε αλάτι και τον αρακά και μαγειρέψτε τον για περίπου δέκα λεπτά. Στραγγίστε τον και βάλτε τον κάτω από τη βρύση, μέχρι να κρυώσει καλά. Μεταφέρετέ τον στο μπλέντερ και προσθέστε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε τα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει όσο λείο επιθυμείτε. Αδειάστε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε ένα μπολ και γαρνίρετε με τον δυόσμο και το κρεμμυδάκι. Σερβίρετε με ψωμί ή τραγανές τορτίγιες!