Υλικά
500 γρ. φράουλες
1 λοβό βανίλιας
450 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1-2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3 κουταλιές φρέσκα μύρτιλα για γαρνίρισμα
Φυλλαράκια δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά και καθαρίζετε τις φράουλες. Τις ψιλοκόβετε και τις αφήνετε για λίγο στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα άλλα υλικά.
2. Χαράζετε τον λοβό της βανίλιας με το μαχαίρι και αφαιρείτε τα σποράκια της με τη μύτη ενός μαχαιριού.
3. Βάζετε σε ένα μπολ τις φράουλες, τα σπόρια της βανίλιας, τον λοβό, το ξυλάκι κανέλας και 1 ποτηράκι από τον χυμό πορτοκαλιού. Σκεπάζετε το μπολ και τα αφήνετε για 30′ να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.
4. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τον λοβό της βανίλιας και το ξυλάκι κανέλας, ρίξτε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέστε τη ζάχαρη. Πολτοποιείτε το μείγμα και προσθέτετε και τον υπόλοιπο χυμό. Ανακατεύετε καλά τη σούπα μέχρι να γίνει ένας πολύ ελαφρύς πολτός.
5. Γαρνίρετε με κομματάκια φράουλας, μύρτιλα και δυόσμο. Σερβίρετε τη σούπα κρύα.