Υλικά για 4 μερίδες
5 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια 3 εκ.
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
½ φλιτζάνι αρακά
½ κιλό φρέσκα αμπελοφάσουλα κομμένα στα 2 ή στα 3
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φλούδα λεμονιού κομμένη σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον ζωμό λαχανικών και τον διατηρείτε ζεστό. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Οταν μαλακώσουν προσθέτετε τα σπαράγγια, τα φασολάκια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον ζωμό, τη φλούδα λεμονιού, λίγο αλάτι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20΄. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε και το τσάιβς και τον δυόσμο.
3. Οταν είναι έτοιμο, το σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.