Υλικά:

300 γραμ. πουρέ πατάτας ή γλυκοπατάτας

6 κρεμμύδια

ελαιόλαδο

100 γραμ. τρίμμα φρυγανιάς

50 γραμ. καλαμπόκι

50 γραμ. αρακά

50 γραμ. βραστό μπρόκολο, κουνουπίδι και καρότα

μισό λεμόνι

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

3 μεγάλα αυγά

1 μαλακό λάχανο

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

6 στρογγυλά ψωμάκια για σάντουιτς

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, βάλτε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ και κόψτε σε λωρίδες τα κρεμμύδια.
  2. Βάλτε στο μάτι ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε λίγο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά.
  3. Σε ένα ταψί, απλώστε το τρίμμα φρυγανιάς και ψήστε το στο φούρνο για 5-7 λεπτά. Μετά αυξήστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  4. Ρίξτε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια με το καλαμπόκι, τον αρακά και τα λαχανικά. Όταν αλεσθούν, βάλτε το μείγμα σε αυτό του πουρέ πατάτας. Ανακατέψτε το, αλατοπιπερώστε και τρίψτε λίγο λεμόνι.
  5. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και χωρίστε το μείγμα των λαχανικών σε 12 δάχτυλα και βάλτε τα στο ψυγείο.
  6. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ με την πάπρικα. Σπάστε τα αυγά σε άλλο μπολ και ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι. Ρίξτε στο τέλος το τρίμμα φρυγανιάς. Βγάλτε τα δάχτυλα από το ψυγείο και αλευρώστε τα ένα ένα, βουτήξτε τα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ξαναβάλτε τα στο ταψί και ψήστε τα για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα ετοιμάστε τα σάντουιτς. Κόψτε φέτες από το μαρούλι και σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τη μαγιονέζα με γιαούρτι και λίγο λεμόνι. Απλώστε τη σάλτσα στα ψωμάκια, βάλτε μαρούλι και δύο δάχτυλα-μπέργκερ λαχανικών.