Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα τόνου (600 γρ.)

3 μέτριες πατάτες

120 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι

120 γρ. κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

40 φύλλα ρόκας

40 γρ. πράσινες ελιές

40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορο

240 ml λευκό κρασί

80 ml χυμό λεμονιού

6 κουταλιές ελαιόλαδο

40 γρ. δεντρολίβανο

40 γρ. μαϊντανό

40 γρ. βασιλικό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρόκα και τις ελιές κομμένες σε ροδέλες. Ανακατεύετε καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και περιχύνετε με το μείγμα την πατατοσαλάτα. Έπειτα, χτυπάτε στο μπλέντερ τα μυρωδικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί. Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τον τόνο και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τον ψήνετε στο φούρνο. Μόλις περάσουν 10΄, τον αλείφετε με τη σάλτσα πέστο και τον ψήνετε για άλλα 5΄.