Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

250 γραμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια

2 σκελίδες σκόρδου

λεπτές φέτες κρεμμυδιού\

1 κουταλιά της σούπας κάρι

ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι

400 γραμ. αρακά

85 γραμ. τριμμένη φρυγανιά

6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

λίγο κύμινο

2 ψωμάκια για μπέργκερ

2 φέτες ντομάτας

φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση:

  1. Ρίξτε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίστε το μανιτάρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το κάρι, το ξύσμα και χυμό λεμονιού για άλλα 2 λεπτά και βάλτε τα όλα σε ένα πιάτο.
  2. Λιώστε με ένα πιρούνι τον αρακά σε ένα μπολ, προσθέστε το μείγμα μανιταριών και τη φρυγανιά και φτιάξτε 4 μπιφτέκια. Τηγανίστε για 3 λεπτά κάθε πλευρά.
  3. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το κύμινο και απλώστε μία πλευρά κάθε ψωμιού. Βάλτε τα μπιφτέκια, την ντομάτα και μαρούλι.