Υλικά:

200 γραμ. ξεφλουδισμένα καρότα

175 γραμ. καστανή ζάχαρη

200 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 αυγά

150 ml ηλιέλαιο

Για το γλάσο:

50 γραμ. βούτυρο

75 γραμ. ζάχαρη άχνη

200 γραμ. μαλακό τυρί

τρούφες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι και ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίψτε τα καρότα σε ένα μπολ.
  2. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και την κανέλα πάνω από τα καρότα και προσθέστε το ξύσμα από πορτοκάλι.
  3. Σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε με το λάδι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε για μισή ώρα.
  4. Για το γλάσο, ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τέλος το μαλακό τυρί. Όταν κρυώσει το κέικ, καλύψτε το με το γλάσο και τις τρούφες και βάλτε στο ψυγείο