Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου

1 κιλό μαυρομάτικα φασόλια

3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

1μιση κουταλιά της σούπας μέλι

1μιση κουταλιά της σούπας πάπρικα

1μιση κουταλιά της σούπας κύμινο

Για το γουακαμόλε:

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο

1 μικρό τσίλι

2 αβοκάντο κομμένα στη μέση

χυμό από 1 λάιμ

Για τη σάλτσα:

110 γραμ. σπόρια από ρόδι

1 μικρό τσίλι

1 κρεμμύδι

λίγο φρέσκο κόλιανδρο

Για σερβίρισμα:

8-12 τορτίγιες

λίγη καυτερή σάλτσα

γιαούρτι

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρετε το σκόρδο στο τηγάνι και προσθέστε τα φασόλια. Χύστε μέσα το μηλόξιδο, το μέλι και τα μπαχαρικά μαζί με λίγο αλάτι. Τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν όλα.
  2. Για να φτιάξετε το γουακαμόλε, φτιάξτε μία σκληρή πάστα από το σκόρδο, το κόλιανδρο και το τσίλι. Προσθέστε λίγο αλάτι και το χυμό από λάιμ.
  3. Ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι και τηγανίστε για λίγο τις τορτίγιες. Ζεστάνετε το μείγμα με τα φασόλια.
  4. Για να σερβίρετε, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας από τα φασόλια πάνω σε μία τορτίγια, μία κουταλιά γουακαμόλε, λίγη σάλτσα, λίγη καυτερή σάλτσα και γιαούρτι.