Υλικά για 8-10 μερίδες

450 γρ. αλεύρι σκληρό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. ξηρή μαγιά
80 γρ. γάλα
200 γρ. νερό
60 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο νερό
2 κουταλάκια σουσάμι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε 200 γρ. από το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά, σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει χλιαρό το μείγμα. Το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και το ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός.
2. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Ρίχνετε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.
3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
4. Στη συνέχεια, τη μοιράζετε σε τρία ίσα μέρη. Δημιουργείτε με το κάθε κομμάτι ζύμης ένα σκοινί περίπου ένα μέτρο μακρύ. Τα ενώνετε όλα στην άκρη μεταξύ τους και πλέκετε μια πλεξούδα. Τα ενώνετε να γίνουν ένα στεφάνι.
5. Μεταφέρετε την πλεξούδα σε ένα ταψί 30×40 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα. Σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει.
6. Αραιώνετε τον κρόκο με λίγο νερό και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε το στεφάνι σας με το αβγό. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για 35-40′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα.