Υλικά:

10 πατάτες baby

3 κουταλιές μουστάρδα

6 κουταλιές μαγιονέζα

λίγο πιπέρι

1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

1 βραστό αυγό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

2μιση κουταλάκι σχοινόπρασο

λίγο αλάτι

λίγη πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τις πατάτες σε μία μεσαία κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό και βράστε για 12 λεπτά. Σουρώστε και βάλτε τις σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό. Όταν κρυώσουν, στεγνώστε τις με μία πετσετούλα.
  2. Ξεφλουδίστε τις δύο, κόψτε σε κυβάκια και βάλτε τις σε ένα μπολ. Κόψτε τις υπόλοιπες 8 στη μέση. Με ένα scoop για παγωτό, κάντε μία τρύπα στο εσωτερικό για να βγάλτε τη σάρκα, μετά κόψτε σε κυβάκια και προσθέστε στο μπολ. Κρατήστε κάπου τις άδειες μισές πατάτες. Ρίξτε στα κυβάκια μουστάρδα, μαγιονέζα, πιπέρι και το λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ψιλοκομμένο αυγό, το κρεμμυδάκι και το σχοινόπρασο. Βάλτε τα όλα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Όταν παγώσουν, ρίξτε αλάτι στις άδειες πατάτες. Βάλτε μία μεγάλη κουταλιά σε κάθε μισή άδεια πατάτα και γαρνίρετε με πάπρικα και λίγο σχοινόπρασο.