Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδου
1 κιλό σπαράγγια
αλατοπίπερο
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
σχοινόπρασο και άνηθο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το σκόρδο, αλατοπίπερο και βράστε για 5 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια, 10-15 λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ, κάντε τη σούπα πουρέ. Ξαναβάλτε την στην κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώστε. Γαρνίρετε με τα μυρωδικά και λίγη ακόμα κρέμα.