Υλικά για 2 άτομα

Για τα μανιτάρια
2 αβγά
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τα μανιτάρια
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα μανιτάρια σας σε ίσα μεγέθη. Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για περίπου 8 λεπτά.

2. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του και να μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Ρίχνετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.
3. Στο μεταξύ τηγανίζετε τα αβγά με λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρετε τα μανιτάρια στο πιάτο και από πάνω βάζετε το τηγανητό αβγό και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

4. Σερβίρετε και απολαμβάνετε αμέσως το πιάτο ζεστό.