Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό άνθη μπρόκολου
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
½ ματσάκι μαϊντανό
Χυμό 1 λεμονιού
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το μπρόκολο για 10 λεπτά περίπου. Το σουρώνετε και το πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
2. Στη συνέχεια χτυπάτε στο μούλτι τον δυόσμο με το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτετε το μείγμα στο μπρόκολο, ρίχνετε λίγο νερό να αραιώσει το μείγμα και ανακατεύετε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σερβίρετε και απολαμβάνετε την πεντανόστιμη και άκρως υγιεινή σούπα με κρίθινα παξιμαδάκια ή κρουτόν.