Υλικά για 3 άτομα
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
6 βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών
1½ φλιτζάνι βρασμένη κινόα
1 μεσαίο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα σπανάκι μπέιμπι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Για το ντρέσινγκ
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά ταχίνι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ρεβίθια, τα σουρώνετε και το ίδιο κάνετε και με την κινόα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζετε ένα μεγάλο μπολ, στη μία άκρη πρώτα τα ρεβίθια και στην άλλη την κινόα.
2. Στη μέση βάζετε τις φέτες του αβοκάντο όπως στη φωτογραφία. Προσθέτετε επίσης τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις ροδέλες της κόκκινης πιπεριάς, ρίχνετε από πάνω τα φύλλα από το σπανάκι. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε το ντρέσινγκ που θα απογειώσει τη γεύση του πιάτου. Βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνετε με αυτό τα υλικά του πιάτου και απολαμβάνετε.