Πήραμε τελικά την απόφαση να επισκεφθούμε το κομμωτήριο και να κάνουμε μια μεγάλη χρωματική αλλαγή στα μαλλιά μας. Αν η διαδικασία περιλαμβάνει ντεκαπάζ, πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι μία διαδικασία που ταλαιπωρεί την τρίχα. Αρα καλό είναι στη συνέχεια να ακολουθήσουμε μερικά σημαντικά tips επανόρθωσης των μαλλιών μας.
Τips επανόρθωσης
# Χρησιμοποιούμε προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης ειδικά σχεδιασμένα για τα βαμμένα μαλλιά. Είναι τα πλέον ενδεδειγμένα, γιατί περιέχουν συστατικά που σταθεροποιούν τη βαφή και αναδομούν την τρίχα.
#Μετά το σαμπουάν, εφαρμόζουμε πάντα μία μάσκα αναδόμησης.
#Στη συνέχεια αφού την ξεβγάλουμε, χρησιμοποιούμε το κοντίσιονερ.
# Στο λούσιμο, αντί για ζεστό νερό χρησιμοποιούμε χλιαρό, ενώ κατά το ξέβγαλμα το ρυθμίζουμε έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δροσερό. Η χαμηλή θερμοκρασία νερού βοηθάει τα λέπια της τρίχας να κλείσουν αμέσως και να συγκρατήσουν την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά στο εσωτερικό της.
# Μετά το λούσιμο, απλώνουμε σε βρεγμένα μαλλιά μία ενυδατική μαλακτική σύνθεση που δεν ξεπλένεται. Αν τα μαλλιά μας κάνουν κόμπους και έχουν αγριέψει, τα ξεπλέκουμε με υπομονή χρησιμοποιώντας μία χτένα με αραιά δόντια.
# Αναμειγνύουμε στο χέρι μας λίγες σταγόνες από ένα έλαιο μαλλιών με ένα leave in conditioner. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα προκειμένου ο ευεργετικός συνδυασμός να κατανεμηθεί σε όλο το μήκος της τρίχας, από τη μέση της ως στις άκρες. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την εβδομάδα για έναν μήνα. Τα μαλλιά μας θα μεταμορφωθούν.
#Πριν από το πιστολάκι χρησιμοποιούμε μία θρεπτική κρέμα στάιλινγκ που θα προσφέρει επιπλέον θερμοπροστασία στην τρίχα.
#Καθημερινά απλώνουμε στα μαλλιά μας μερικές σταγόνες από ένα σύμπλεγμα ελαίων, το οποίο χαρίζει απαλότητα και λείανση, καταπολεμώντας το φριζάρισμα.
#Αραιώνουμε τη συχνότητα λουσίματος, σε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να μην αφαιρούμε τα φυσικά έλαια του κεφαλιού τα οποία επανορθώνουν και θρέφουν την τρίχα.
#Μία φορά τον μήνα κάνουμε μία ειδική θεραπεία ενυδάτωσης στο κομμωτήριο, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την υγεία των μαλλιών μας.
#Κάθε 2-3 μήνες, κόβουμε τις άκρες προκειμένου να απομακρύνουμε τυχόν φθαρμένα σημεία της τρίχας και την ψαλίδα.
Προσοχή: Το ντεκαπάζ είναι μία ιδιαίτερη τεχνική που ενέχει κινδύνους όταν επιχειρείται από κάποιον που δεν είναι ειδικός. Γι’ αυτό καλό είναι αποφεύγουμε να το κάνουμε εμείς και να απευθυνόμαστε στους κομμωτές.