Υλικά για 2 άτομα

1 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλα
1 φλιτζάνι φράουλες
1 φλιτζάνι κινόα
Χυμό από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 κουταλάκι μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζετε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και την αφήνετε μέσα για 10 λεπτά, τη στραγγίζετε και την ξεπλένετε καλά με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, τη βάζετε σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Τη σουρώνετε και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολάκι χτυπάτε το ελαιόλαδο, με τον χυμό λάιμ, το ξύσμα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι και περιχύνετε με αυτό την κινόα. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε για λίγο να τα απορροφήσει.
3. Σερβίρετε την κινόα σε ένα πιάτο με τα μύρτιλα και τις φράουλες κομμένες στη μέση, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο δυόσμο και απολαμβάνετε ένα δροσερό δυναμωτικό, υγιεινό πιάτο, γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.