Σούπα για σούπερ… ανοσοποιητικό.

Υλικά
Για 4-6 μερίδες
400 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, χοντροκομμένη
350 γρ. καρότα χοντροκομμένα
1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 μέτριο φινόκιο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
½ κόκκινη πιπερίτσα
1 κουταλάκι κύμινο
6 κούπες νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές πασατέμπο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το φινόκιο το οποίο έχετε κόψει σε φέτες. Προσθέτετε την κολοκύθα, τα καρότα, το σκόρδο, την πιπερίτσα, και τα μπαχαρικά. Ρίχνετε 6 κούπες νερό και λίγο αλάτι.
2. Σιγοβράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιείτε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ και ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι, ανακατεύοντας πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα.
4. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και σπόρους πασατέμπο καθαρισμένους και ανάλατους και σερβίρετε.