Υλικά (Για 4-6 άτομα)
1 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
1/2 φλιτζάνι τσ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 στικ κανέλας
2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
2. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες με τη φλούδα. Τα τοποθετούμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.
3. Επειτα προσθέτουμε τα στικ κανέλας, το γαρίφαλο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Διατηρούμε το κρασί ζεστό στο μάτι για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς όμως να βράσει το κρασί.
5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό σε ψηλό ποτήρι με χερούλι.