Για πολύ καιρό, το regifting είχε άσχημο αντίκτυπο. Αλλά καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να αναζητούν πιο βιώσιμες λύσεις διαβίωσης σε κάθε πτυχή της ζωής τους, η ιδέα πιάνει, ειδικά μεταξύ εκείνων που θέλουν να αγοράσουν λιγότερα.
Για να χαρίσετε σε κάποιον ένα αντικείμενο που σας είχαν κάνει δώρο, θα πρέπει ωστόσο, να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Δείτε ποιες είναι:
#1 Κάντε δώρο μόνο ό,τι είναι σαν καινούργιο
Ο νούμερο ένα κανόνας στο regifting είναι το να χαρίζετε προϊόντα τα οποία είτε είναι στην αρχική τους συσκευασία (με τις ετικέτες ακόμα πάνω) είτε είναι σχεδόν αχρησιμοποίητα. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα: αντικείμενα που αποτελούν οικογενειακά κειμήλια, όπως κοσμήματα ή πορσελάνες με μικροφθορές, τα οποία προσθέτουν αξία και νόημα όταν δωρίζονται. Ή, αν κάποιος φίλος έχει θαυμάσει κάτι δικό σας, όπως ένα φλιτζάνι τσαγιού ή μια σειρά βιβλίων που έχετε ήδη διαβάσει, αυτές θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικές ευκαιρίες για να ξαναδώσετε το αντικείμενο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε κάτι επιπλέον για να κάνετε το δώρο ολοκληρωμένο – φακελάκια τσαγιού και gourmet μπισκότα με το φλιτζάνι τσαγιού ή μία αφιέρωση και ένα ζευγάρι ολοκαίνουργιες χνουδωτές κάλτσες με τα βιβλία.
#2 Χαρίστε πράγματα που είναι ακόμα στη μόδα ή διαχρονικά
Ακόμα κι αν το αντικείμενο είναι καινούργιο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, θα πρέπει να είναι σχετικό με τον τρόπο ζωής και το γούστο του παραλήπτη. Με άλλα λόγια, μην επαναφέρετε κάτι που είναι παλιό και βρίσκεται στην ντουλάπα σας εδώ και μερικά χρόνια.
#3 Βεβαιωθείτε ότι είναι ένα προσεγμένο δώρο
Ένας άλλος πολύ σημαντικός κανόνας στο regifting: Το δώρο πρέπει να είναι κάτι που θα απολαύσει πραγματικά ο παραλήπτης. Με άλλα λόγια, κάτι που θα είχατε αγοράσει για τον παραλήπτη αν πηγαίνατε σε ένα κατάστημα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος σας έκανε δώρο ένα όμορφο άρωμα, αλλά είστε αλλεργικοί σε αυτό, είναι απολύτως αποδεκτό να το χαρίσετε σε κάποιον που του αρέσουν τα αρώματα και θα το εκτιμούσε πραγματικά.
#4 Όχι σε άτομα από τον ίδιο «κύκλο»
Το χειρότερο σενάριο στο regifting θα ήταν ο παραλήπτης να μάθει για το δώρο από το άτομο που σας χάρισε αρχικά το αντικείμενο. Για να αποφευχθεί αυτό βεβαιωθείτε ότι το άτομο στο οποίο χαρίζετε το αντικείμενο δεν έχει καμία σχέση με το άτομο που σας έκανε το δώρο. Σε γενικές γραμμές όσο πιο μοναδικό είναι το δώρο, τόσο μεγαλύτερη απόσταση πρέπει να υπάρχει μεταξύ του δωρητή και του ατόμου στο οποίο δίνετε το δώρο.
#5 Προσοχή στον Covid-19
Επειδή υπάρχει ακόμα πανδημία, είναι επίσης σημαντικό ένα δώρο να είναι απαλλαγμένο από ιούς. Έτσι, εάν εσείς ή κάποιος στο σπίτι σας ήταν άρρωστος, σταματήστε να κάνετε δώρα. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τα δώρα μακριά από όσους είναι άρρωστοι και βάλτε τα δώρα σε καραντίνα – όπως ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή μια ντουλάπα, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε πιθανός ιός έχει εξαφανιστεί. Το CDC συνιστά τουλάχιστον τρεις ημέρες.
#6 Δώστε έμφαση στην παρουσίαση
Ένα δώρο δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό, αλλά και η συσκευασία του. Όσο πιο προσεγμένη είναι, τόσο μεγαλύτερη χαρά θα δώσει. Η αρχή αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική στο regifting. Χρησιμοποιήστε χαρτί περιτυλίγματος, κορδέλες και φιόγκους όπως θα κάνατε με ένα κανονικό δώρο. Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν πρωτότυπες κάρτες πριν το τυλίξετε.