Υλικά:
200γρ. ζάχαρη
20γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
1000ml. γάλα, ζεστό
20γρ. ρυζάλευρο
2 μεγάλα λεμόνια, χυμό και ξύσμα
Διαδικασία:
1. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τους κρόκους, το ξύσμα, 100γρ. ζάχαρη και το ρυζάλευρο.
2. Ανακατέψτε καλά και συμπληρώστε το ζεστό γάλα, μέχρι να το απορροφήσει.
3. Βράστε σε σιγανή φωτιά για πέντε λεπτά και αφήστε το στην άκρη.
4. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά, μέχρι να ασπρίσουν.
5. Προσθέστε τα στο μείγμα της κατσαρόλας και βάλτε και το χυμό από τα λεμόνια.
6. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε μικρά μπολάκια ή ποτήρια.
7. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.