Πιθανότατα γνωρίζετε ότι η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για την καλή υγεία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξαντλήστε σε προπονήσεις που σας καταπονούν τόσο σωματικά όσο και.. ψυχικά, μιας και η επιστήμη έχει δείξει ότι η yoga αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης για την βελτίωση της υγείας μας συνολικά και με τρόπους μάλιστα, που μπορεί να σας εκπλήξουν.
Yoga VS υπέρτασης
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Mayo Clinic Proceedings, η πρακτική της yoga, που περιελάμβανε τεχνικές αναπνοής ή διαλογισμό τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μείωσε σημαντικά την αρτηριακή πίεση των ατόμων σε σύγκριση με εκείνα που δεν ενσωμάτωσαν αυτό το πρόγραμμα άσκησης στην τακτική τους ρουτίνα.
Καλύτερες διατροφικές επιλογές
Οι συνήθειες άσκησης μπορεί να είναι το κλειδί για τη βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Dietetic Association, τα άτομα που έκαναν τακτικά yoga βρέθηκε να έχουν πιο προσεκτικές διατροφικές συνήθειες από ό,τι οι μη ασκούμενοι.
Σε άλλη μελέτη στο International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί ενήλικες που έκαναν τακτικά yoga έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά και κατανάλωναν λιγότερα σνακ, λιγότερα ροφήματα με ζάχαρη ενώ μείωσαν και τις φορές που κατανάλωναν fast food.
Καλύτερη διάθεση
Εάν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας, το να απλώσετε το χαλάκι της yoga μπορεί να είναι απλώς το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι.
Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι, ανάμεσα σε μια ομάδα 1.589 παιδιών που παρακολουθήθηκαν σε μια περίοδο δύο ετών σε πολλές πόλεις, εκείνα που έκαναν yoga είχαν μεγαλύτερη συναισθηματική επίγνωση και σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία σε δείκτες ευτυχίας από εκείνα που δεν έκαναν.
«Φρενάρετε» την γήρανση
Λένε ότι ο χρόνος… πίσω δεν γυρνά, ωστόσο μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Oxidative Medicine and Cellular Longevity μας δίνει.. «ελπίδες». Όπως επισημαίνεται στην έρευνα, τα άτομα που έκαναν yoga και διαλογισμό για περίπου 12 εβδομάδες, «μείωσαν σημαντικά τον ρυθμό κυτταρικής γήρανσης», ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης