Χρόνος: 15 λεπτά
Μερίδες: 12
Υλικά για pancakes με μπανάνα
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 πολύ ώριμες μπανάνες
2 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
250 ml γάλα πλήρες
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Σιρόπι σφενδάμου
Τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια γενναία πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ,
πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές και στη συνέχεια ανακατέψτε με τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των στερεών υλικών, προσθέστε το μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργήσετε ένα λείο χυλό.
ΒΗΜΑ 2
Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από τον χυλό στο τηγάνι και αφήστε το για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες στην επιφάνειά τους.
Αναποδογυρίζετε το pancake και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, διατηρώντας τα pancakes ζεστά σε χαμηλό φούρνο.
ΒΗΜΑ 3
Στοιβάζετε τα pancakes στο πιάτο και προσθέτετε από πάνω τις φέτες μπανάνας, σιρόπι σφενδάμου και μερικές κουταλιές με τριμμένο μπισκότο.