Υλικά:
1κ. σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα
2 αυγά, το ένα ολόκληρο και από το άλλο το ασπράδι
1σκ. σκόρδο, τριμμένη
80γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
1. Αν το σπανάκι είναι φρέσκο καθαρίστε το, πλύνετέ το, ψιλοκόψτε το και στραγγίξτε το καλά. Αν είναι κατεψυγμένο, ξεπαγώστε το, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το.
2. Μουλιάστε το ψωμί και χρησιμοποιείστε μόνο την ψίχα, αφού την στραγγίσετε καλά.
3. Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το σπανάκι, την ψίχα, προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι και το ολόκληρο αυγό. Στην συνέχεια βάλτε το ασπράδι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ζυμώστε καλά το μείγμα σας.
4. Αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
5. Πλάστε τα μπιφτέκια σας και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.